Witamy na Majdańskiej
Zapraszamy









Oferta kształcenia

OFERTA EDUKACYJNA dla KLAS I, II, III

TECHNIKUM GASTRONOMICZNO -HOTELARSKIE nr 2
im. prof.
Stanisława Bergera

ZASADNICZA SZKOŁA ZAWODOWA nr 20
im. prof.
Stanisława Bergera




OFERTA EDUKACYJNA dla
KLAS IV

TECHNIKUM GASTRONOMICZNO -HOTELARSKIE nr 2
im. prof.
Stanisława Bergera

Uzdolnienia i talenty

młode TALENTY
//
young TALENTS




Kliknij na logo

Kwestionariusz wielorakiej inteligencji

Rejestr
uczniów uzdolnionych
- ZSGH

Propozycje zajęć pozaszkolnych dla uczniów uzdolnionych



   Informacje


Rekrutacja // Recruitment


WYKAZ PRZYCHODNI - 2014r. // REGULAMIN REKRUTACJI - 2014r.

dla kandydatów do Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich


HARMONOGRAM REKRUTACJI do Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich na rok szkolny 2014/2015.

HARMONOGRAM DZIAŁAŃ GIMNAZJALISTY


Zebranie informacyjne dla kandydatów odbędzie się 09 kwietnia 2014 rozpoczęcie godz. 1600 (środa).

"Zgodnie z § 1 ust. 1 Zarządzenia Mazowieckiego Kuratora Oświaty z dnia 7 lutego 2011 roku w sprawie przyjmowania uczniów i słuchaczy do publicznych szkół i ponadgimnazjalnych oraz szkół policealnych na rok szkolny 2011/2012 kandydaci do oddziałów klasy pierwszej w szkołach prowadzących kształcenie zawodowe, oprócz podania, składają także zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do kształcenia w określonych zawodach.

Kandydaci do techników i zasadniczych szkół zawodowych mogą bezpłatnie wykonywać badania lekarskie w przychodniach medycyny pracy wyłonionych w postępowaniu konkursowym przez Mazowiecki Wojewódzki Ośrodek Medycyny Pracy w Płocku."




SKIEROWANIA na BADANIA LEKARSKIE można odbierać od dnia .................. w SEKRETARIACIE SZKOŁY.
Formularz charakterystyki osobowej kandydata : pobierz


Kandydaci do klas I w ZSGH proszeni sa o dostarczenie KART ZDROWIA ucznia z Gimnazjum.








Zgodnie ze swoją tradycją i doświadczeniem szkoła będzie kształciła w:


TECHNIKUM GASTRONOMICZNO-HOTELARSKIE nr 2
im. prof. Stanisława Bergera


Kształcenie trwa 4 lata, daje możliwość przystąpienia do egzaminu maturalnego i kontynuacji kształcenia na uczelniach wyższych.

TECHNIK HOTELARSTWA

Jeśli jesteś kulturalny, uśmiechnięty i lubisz uczyć się języków, wybierz zawód hotelarza.
Daje on możliwości kontaktu z ,,wielkim światem”. W swojej pracy możesz spotkać prezydentów, prawdziwych królów i królowe, a także ulubione gwiazdy muzyki czy sportu. Wszystko jest możliwe. Poza pracą w obiektach hotelarskich takich, jak: hotel, motel, pensjonat możesz pracować na kempingu, w schronisku młodzieżowym czy tak modnym ostatnio hostelu. Wiedza hotelarska wszędzie się przyda. Jeśli lubisz podróże, możesz pływać na statkach świadczących usługi hotelarskie lub w niedalekiej przyszłości będziesz mógł przyjmować gości w hotelu na orbicie ziemskiej lub w kosmosie.

Kierunek przygotowuje absolwenta do wykonywania zadań zawodowych takich, jak:
- prowadzenie działalności promocyjnej,
- sprzedaż usług hotelarskich,
- rezerwowanie usług hotelarskich,
- wykonywanie prac związanych z obsługą gości.




TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

Najbardziej uniwersalny kierunek kształcenia gastronomicznego.

Daje szerokie możliwości zatrudnienia w charakterze:
- specjalisty ds. zdrowego żywienia,
- kierownika zakładu gastronomicznego,
- managera,
- technologa żywienia,
- dietetyka,
- organizatora przyjęć okolicznościowych,
- organizatora cateringu,
- kelnera,
- sommeliera (kelnera od win),
- kucharza,
- intendenta w zakładach żywienia zbiorowego,
a także przy dystrybucji profesjonalnego sprzętu gastronomicznego lub w hurtowniach i dużych marketach spożywczych.

Gwarantowana satysfakcja pracy w zawodzie w kraju i za granicą. Sukcesy kulinarne są w zasięgu Twoich możliwości!





ZASADNICZA SZKOŁA ZAWODOWA nr 20
im. prof. Stanisława Bergera


Kształcenie trwa 3 lata, daje możliwość uzyskania zawodu i możliwość dalszego kształcenia.

KUCHARZ

Dobry kucharz jest artystą. Sam talent i twórcza inwencja to nie wszystko. U podstaw sukcesu leży solidna wiedza z zakresu gastronomii.

Kucharz sporządza różnego rodzaju potrawy, ciasta, napoje z zastosowaniem narzędzi, maszyn i urządzeń w zakładach gastronomicznych i przedsiębiorstwach. Planuje i organizuje pracę w kuchni.

Absolwent może pracować w:
- hotelach,
- restauracjach,
- w wielu publicznych miejscach żywienia - na statkach, promach, w pociągach pasażerskich, domach prywatnych.





CUKIERNIK

Jeśli masz wyobraźnię i jesteś pomysłowy, masz zdolności manualne, zapraszamy Cię do nauki w zawodzie cukiernik!
Praca cukiernika polega przede wszystkim na produkcji wszelkiego rodzaju ciast, ciastek, tortów, deserów, cukierków, pieczywa cukierniczego, lodów i elementów dekoracyjnych, które poza walorami smakowymi powinny również posiadać walory wizualne.

Podczas nauki w szkole uczeń powinien być przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
  • obsługiwania maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów cukierniczych,
    - sporządzanie półproduktów cukierniczych,
    - sporządzanie gotowych wyrobów cukierniczych,
    - dekorowanie wyrobów cukierniczych.




    Uczniowie odbywają praktyczną naukę zawodu
    w renomowanych warszawskich zakładach HoReCa.




    Zespół Szkół Gastronomiczno Hotelarskich, 04-110 Warszawa, ul. Majdańska 30/36, tel. (22) 810 04 89, e-mail: info@zsgh.edu.pl
    Wszelkie prawa zastrzeżone
    Strona zoptymalizowana dla rozdzielczości ekranu 1024 x 768 pikseli


    VOrange Theme by Nuke Scripts.