Spotkania z pracodawcami

Na spotkania z pracodawcami zostaną zaproszeni potencjalni pracodawcy z branży gastronomiczno-hotelarskiej, z Warszawskich restauracji i hoteli.

Maj 2011 - Seminarium

SEMINARIUM PODSUMOWUJĄCE REALIZACJĘ PROJEKTU „będę ATRAKCYJNYM PRACOWNIKIEM” odbyło się 30 maja 2011 r. w Centrum Promocji Kultury Praga-Południe, ul. Podskarbińska 2, w Warszawie, Sala widowiskowa.

 

Harmonogram SEMINARIUM

POKAZ "będę ATRAKCYJNYM PRACOWNIKIEM" Power Point 2010

SZAMPAN - otwieranie sztyletem
SZAMPAN - nieprawidłowe otwieranie

 



Marzec 2011

W dniu 30.03.2011r. odbyły się w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Majdańskiej 30/36 TARGI PRACY w związku z realizacją projektu "Będę atrakcyjnym pracownikiem", współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w TARGACH PRACY:
1. Przedsiębiorstwo „PUHIT” S.A.: Wiesława Dębska - Dyrektor Hotelu Felix, Bożena Ludwig - Kierownik Gastronomii BW Felix, Przemysław Frąckowiak – Szef Kuchni Promenada, Krzysztof Serwatka - Kierownik restauracji Promenada
2. Hotel Stawisko Klaudyn: Renata Sulima – Manager, Piotr Kowalczyk – Szef Kuchni
3. Restauracja Dom Polski: Marcin Zadęcki – Manager główny, Krzysztof Żołądek – Szef Kuchni
4. Bestcoctail: Andrzej Milczarek – Właściciel
5. Stowarzyszenie Sommelierów Polskich: Bogdan Migas – Sommelier/Członek Komisji Szkolenia Stowarzyszenia Sommelierów Polskich
6. Sodexo: Paulina Palmowska - Specjalista ds. Zasobów Ludzkich
7. Marriott: Maria Chludzińska - HumanResources&Training Manager
8. Holiday Inn: Robert Ziemnkiewicz – Szef kuchni

 



Grudzień 2010

W dniu 11.12. 2010r. odbyły się w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Majdańskiej 30/36 TARGI PRACY w związku z realizacją projektu "Będę atrakcyjnym pracownikiem", współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

Targi były okazją do wymiany kontaktów oraz zaprezentowania absolwentom kursu sommelierskiego, barmańskiego i kucharskiego historii swojej placówki, obowiązujących w niej standardów i warunków zatrudnienia.

Bardzo dziękujemy przedstawicielom z branży HoReCa, którzy wzięli udział w targach:
Sodexo - Specjalista ds. Zasobów Ludzkich Paulina Palmowska i Dorota Czerniakowska
Hotel Lord - Szef kuchni Stefan Birek
Hotel Westin - Szef Kuchnia Janusz Korzyński
Hotel Holiday Inn - Szef Kuchni Robert Ziemkiewicz
Perfecter - Właściciel Adam Michalski
Restauracja "Moonsfera" - Właściciel - Grażyna i Jarosław Uścińscy
Restauracja "Pod Gigantami" - Szef kuchni Tomasz Szmidt

 



Październik 2010

W dniu 27.10.2010r. odbyło się spotkanie z pracodawcami z branży gastronomiczno-hotelarskiej na którym uczestnicy projektu zaprezentowali umiejętności nabyte w trakcie kursów zawodowych I stopnia oraz praktyk zawodowych w renomowanych warszawskich hotelach i restauracjach.

  • Pokaz wykonany przez absolwentów kursu barmańskiego I stopnia.
  • Pokaz wykonany przez absolwentów kursu sommelierskiego I stopnia.
  • Poczęstunek przygotowany przez absolwentów kursu kucharskiego I stopnia w zakresie ryb i owoców morza w kuchni polskiej.
    Uczniowie po spotkaniu uczestniczyli również w szkoleniu z zakresu doradztwa zawodowego.

Bardzo dziękujemy wszystkim przedstawicielom z branży HoReCa oraz zaproszonym Gościom, którzy wzięli udział w spotkaniu.