Klasa III C

wychowawca klasy: MARTA MONIKA BAGIŃSKA



W dniu 14 września 2021r. uczniowie z klasy 3c pod opieką Pań Marii Szczygłów i Marty Monika Bagińskiej wzięli udział w warsztatach "Ukręć sam lizaka" w Manufakturze Cukierków w Warszawie. 
Uczniowie w pierwszej części obserwowali proces przygotowania karmelu do produkcji, dowiedzieli się co na danym etapie się z nim dzieje (karmel jest barwiony, przeciągany, następnie składany do produkcji lizaków). Następnie każdy z uczniów przy stole produkcyjnym robił swojego lizaka, którego zabrał ze sobą. Na zakończenie uczniowie otrzymali również paczkę cukierków i pamiątkowy dyplom Młodego Cukiernika.

On the 14th of September 2021 students from class 3c with their teachers Ms Maria Szczygłów and Ms Marta Monika Bagińska participated in a workshop "Spin yourself a lollipop", which took place in the Candy Manufactory in Warsaw. First the students observed the process of preparing caramel for production and learned what happens to it at each stage (caramel is coloured, pulled and then assembled to make lollipops). Then each student made their own lollipop to be taken with them . At the end our students received a packet full of candies and a commemorative Young Confectioners Diploma.

 gotowanie karmelu

rozgniatanie karmelu

wyciąganie karmelu

formowanie karmelu

formowanie karmelu

przycinanie karmelu do tworzenia lizaków

tworzenie lizaków przez uczniów

tworzenie lizaków przez uczniów

uczniowie z dyplomami

 

W dniu 7 września 2021r. uczniowie z klasy 3c pod opieką Pań: Małgorzaty Żochowskiej i Marty Moniki Bagińskiej wzięli udział w warsztatach cukierniczych zorganizowanych przez Manufakturę czekolady Chocolate Story.
Podczas warsztatów uczniowie: projektowali własne tabliczki czekolady z dodatkiem wybranych owoców liofilizowanych i bakalii, zapoznali się z procesem produkcji czekolady od samego ziarenka, degustowali mleczną czekoladę do picia, obserwowali pokaz ręcznego temperowania czekolady oraz własnoręczne pakowali czekolady w wybrane opakowania. Na zakończenie warsztatów każdy z uczniów dostał Dyplomów Młodszego Czekoladnika.

On September 7th 2021, students of grade 3c with their teachers Ms Marta Monika Bagińska and Małgorzata Żochowska took part in a confectionery workshop organized by the Chocolate Story Chocolate Factory.
During the workshop students: designed their own chocolate bars with addition of selected freeze-dried fruits and nuts, got acquainted with the process of chocolate production from bean-to-bar, drank a cup of milk chocolate, watched manual chocolate tempering and hand-packed their bars of chocolate into selected packages to their own liking. At the end of the workshop each student received a Junior Chocolatier Diploma.

 

prezentacja na temat powstawania czekolady

uczniowie pijący czekoladę i biorący udział w pokazie temperowania czekolady

uczniowie przygotowujący własne czekolady

uczniowie podczas pakowania własnych czekolad

uczniowie z własnymi cekoladami

 

W dniu 14 marca uczniowie z klasy II C wzięli udział w zajęciach pt. „Zaszczep wiedzę” z Panią Marią Fołta, studentką wydziału lekarskiego Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
On March 14th students of IIC class took part in online classes entitled "Educate yourself" with Ms Maria Fołta , a student of Medical Faculty at Medical University of Warsaw.
zdjęcia slajdów z zajęć on-line
zdjęcia slajdów z zajęć on-line

 

 

wychowawca klasy: (I semestr) MAGDALENA CZARNECKA // MARTA MONIKA BAGIŃSKA (II semestr)

Zakończenie roku szkolnego 2019/2020 End of school year 2019/2020

zdjęcia slajdów z przeprowadzonych zajęć