W ramach Projektu odbędą się kursy zawodowe dla 10 nauczycieli przedmiotów zawodowych. Celem kursów będzie podniesienie swoich umiejętności praktycznych z zakresu gastronomii (32 godz.) oraz kelnerstwa (64 godz.).
Kursy 2012
Kurs kelnerski
21. Sierpnia wtorek
22. Sierpnia środa
23. Sierpnia czwartek
24. Sierpnia piątek
Kurs kucharski – kuchnia cateringowo-bankietowa
25. Sierpnia sobota
MENU
- Ostrygi sposoby podawania
- Małże nowozelandzkie w sosie sardelowym
- Terrina z łososia z sosem szpinakowo-czosnkowym
- Sandacz faszerowany z chrzanem i bitą śmietaną
- Tajska zupa z krewetkami
- Łosoś w tortilli na sosie szczypiorkowym i gotowanymi warzywami na parze
26. Sierpnia niedziela
MENU
- Przegrzebki w czosnku z kolendrą
- Winniczki zapiekane
- Łosoś marynowany w miodzie i białym winie
- Fiume z pomidorów z szyjkami rakowymi
- Filet minią z polędwicy z sosem bearnaise z dekoracyjnym ziemniakami oraz zielonymi szparagami
01. Września sobota
MENU
- Homar zapiekane w sosie holenderskim
- Galantyna z kurczaka na sosie żurawinowym
- Polędwica wieprzowa faszerowana borowikami
- Consomme royal
- Pierś z kaczki w sosie miodowo pomarańczowym z ziemniakami grattę i modrą kapustą
- Żabnica z borowikami
02. Września niedziela
MENU
- Mule w białym winie
- Krewetki z grilla
- Żabie udka z patelni
- Krem vollute z cukinii
- Polędwica wieprzowa sous-vide podana z kurkami młodym szpinakiem i kluseczkami śląskimi
Kursy 2013r.
Kurs kelnerski
19. Stycznia sobota
20. Stycznia niedziela
26. Stycznia sobota
27. Stycznia niedziela