Kursy dla nauczycieli

W ramach Projektu odbędą się kursy zawodowe dla 10 nauczycieli przedmiotów zawodowych. Celem kursów będzie podniesienie swoich umiejętności praktycznych z zakresu gastronomii (32 godz.) oraz kelnerstwa (64 godz.).

Kursy 2012

Kurs kelnerski
21. Sierpnia wtorek

22. Sierpnia środa

23. Sierpnia czwartek

24. Sierpnia piątek

Kurs kucharski – kuchnia cateringowo-bankietowa
25. Sierpnia sobota
MENU

  • Ostrygi sposoby podawania
  • Małże nowozelandzkie w sosie sardelowym
  • Terrina z łososia z sosem szpinakowo-czosnkowym
  • Sandacz faszerowany z chrzanem i bitą śmietaną
  • Tajska zupa z krewetkami
  • Łosoś w tortilli na sosie szczypiorkowym i gotowanymi warzywami na parze

26. Sierpnia niedziela
MENU

  • Przegrzebki w czosnku z kolendrą
  • Winniczki zapiekane
  • Łosoś marynowany w miodzie i białym winie
  • Fiume z pomidorów z szyjkami rakowymi
  • Filet minią z polędwicy z sosem bearnaise z dekoracyjnym ziemniakami oraz zielonymi szparagami

01. Września sobota
MENU

  • Homar zapiekane w sosie holenderskim
  • Galantyna z kurczaka na sosie żurawinowym
  • Polędwica wieprzowa faszerowana borowikami
  • Consomme royal
  • Pierś z kaczki w sosie miodowo pomarańczowym z ziemniakami grattę i modrą kapustą
  • Żabnica z borowikami

02. Września niedziela
MENU

  • Mule w białym winie
  • Krewetki z grilla
  • Żabie udka z patelni
  • Krem vollute z cukinii 
  • Polędwica wieprzowa sous-vide podana z kurkami młodym szpinakiem i kluseczkami śląskimi

Kursy 2013r.

Kurs kelnerski
19. Stycznia sobota

20. Stycznia niedziela

26. Stycznia sobota

27. Stycznia niedziela