Przebieg projektu

  

Raport ewaluacyjny


Zagraniczna mobilność zawodowa we Włoszech rozpoczęta!

30 uczniów naszej szkoły pod opieką 3 nauczycieli dotarło do Włoch, gdzie będzie realizować program praktyk zagranicznych oraz program edukacyjno-kulturowy. Będzie to niesamowita przygoda, ale także szansa na rozwój.  Dzisiejszego dnia młodzież odwiedziła swoje miejsca pracy, aby poznać zasady tam panujące, współpracowników oraz regulaminy wewnętrzne.

Główne cele projektu to:
1. Rozwój oferty praktyk zawodowych o zagraniczne miejsca pracy w ramach realizacji mobilności, których program pozwoli na odbycie praktyki zawodowej 30 uczniów ZSGH we Włoszech.
2. Rozwój kompetencji organizacyjnych i zawodowych w zakresie kształcenia zawodowego i poznania nowych metod zarządzania i nauczania poprzez zaangażowani min. 6 pracowników ZSGH (w tym w roli opiekunów).
3. Rozwój kompetencji językowych i społecznych bazujący na międzynarodowym doświadczeniu podróży i pracy 30 uczestników projektu, a także pośrednio innych uczniów ZSGH.
4. Wyrównanie szans przynajmniej 10 uczniów z mniejszymi szansami poprzez ich włączenie, aktywizację w ramach udział w Projekcie.
5. Rozwinięcie potencjału szkoły w zakresie oferowania wysokiej i stale rozwijanej oferty dydaktycznej na podstawie międzynarodowych partnerstw, w szczególności w zakresie edukacji zawodowej.

Projekt jest realizowany w okresie od 01.08.2023 do 30.09.2024 i zakłada uczestnictwo w zagranicznych praktykach zawodowych 30-osobowej grup uczniów, kształcących się
w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa. Partnerem zagranicznym projektu jest firma Futuro e Progresso Associazione di promozione sociale. Już jutro pierwszy dzień praktyk zawodowych, z którego wieczorem pojawi się relacja! Zapraszamy do śledzenia włoskiej przygody naszej młodzieży.

"Smak włoskiej edukacji zawodowej” o numerze 2022-1-PL01-KA122-VET-000078142 realizowanego na zasadach Programu Erasmus+ w ramach projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego” finansowanego ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego.

uczniowie podczas praktyk zagranicznych uczniowie podczas praktyk zagranicznych

Dzień I zagranicznej mobilności – 08.04.2024 – Poniedziałek

Zagraniczne praktyki zawodowe naszej młodzieży we Włoszech ruszyły dzisiaj pełną parą. Młodzież odbyła szkolenia BHP i rozpoczęła wykonywanie zadań praktycznych pod okiem swoich mentorów. Poznali dokładnie stanowiska pracy i związane z nimi obowiązki. Dzięki temu pracodawcy poznali ich potencjał i będą w stanie go optymalnie wykorzystać, maksymalizując jednocześnie rozwój zawodowy samych uczniów.
Dzisiejszy dzień to nie tylko początek pracy, ale również programu edukacyjno-kulturowego, który jest równie ważnym elementem mobilności. W jego ramach młodzież udała się na wycieczkę do Chioggi, gdzie mieli okazję podziwiać uroki tego malowniczego miasteczka, nazywanego Małą Wenecją.
„Smak włoskiej edukacji zawodowej” o numerze 2022-1-PL01-KA122-VET-000078142 realizowanego na zasadach Programu Erasmus+ w ramach projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego” finansowanego ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego.

uczniowie podczas praktyk zagranicznych

uczniowie podczas praktyk zagranicznych

Dzień II zagranicznej mobilności – 09.04.2024 - Wtorek

Drugi dzień zagranicznych praktyk zawodowych już za naszą młodzieżą. Technicy Hotelarstwa zajmowali się dzisiaj przygotowaniem sali restauracyjnej do przyjęcia gości (dobór bielizny i zastawy stołowej), a także utrzymywaniem porządku i obsługą gości. Wykonywali także zadania z zakresu przygotowania bufetu śniadaniowego.
Technicy Żywienia i Usług gastronomicznych zapoznali się z recepturami typowych włoskich potraw i napojów, w których przygotowywaniu uczestniczyli. Wykonywali także zadania związane z obróbką produktów i półproduktów, a także obróbką termiczną. Zajmowali się również przygotowaniem Sali restauracyjnej do przyjęcia gościu.
„Smak włoskiej edukacji zawodowej” o numerze 2022-1-PL01-KA122-VET-000078142 realizowanego na zasadach Programu Erasmus+ w ramach projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego” finansowanego ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego.

uczniowie podczas praktyk zagranicznych

uczniowie podczas praktyk zagranicznych

Dzień III zagranicznej mobilności – 10.04.2024 - Środa

Technicy Hotelarstwa pracowali w dziale służby pięter i zajmowali się dzisiaj przygotowaniem jednostek mieszkalnych do przyjęcia gości, dbając także o czystość w pokojach zamieszkanych przez klientów hoteli.
Technicy Żywienia i Usług gastronomicznych natomiast zajmowali się obróbką wstępną produktów i surowców, a także sporządzaniem potraw i napojów pod nadzorem mentora. Przygotowywali także salę do przyjęcia gości.
„Smak włoskiej edukacji zawodowej” o numerze 2022-1-PL01-KA122-VET-000078142 realizowanego na zasadach Programu Erasmus+ w ramach projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego” finansowanego ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego.

uczniowie podczas praktyk zagranicznych

uczniowie podczas praktyk zagranicznych

Dzień IV zagranicznej mobilności – 11.04.2024 - Czwartek

Kolejny dzień zagranicznych praktyk zawodowych za naszymi uczniami!
Technicy Hotelarstwa wykonywali dzisiaj zadania związane przygotowaniem sali restauracyjnej do przyjęcia gości (dobór bielizny i zastawy stołowej), a także utrzymywaniem porządku i obsługą gości hotelowych. Wykonywali także zadania z zakresu przygotowania bufetu śniadaniowego. Organizowali także dodatkowe wydarzenia dla gości.
Technicy Żywienia i Usług gastronomicznych zapoznali się z recepturami typowych włoskich potraw i napojów, w których przygotowywaniu uczestniczyli. Wykonywali także zadania związane z obróbką produktów i półproduktów, a także obróbką termiczną. Zajmowali się również przygotowaniem Sali restauracyjnej do przyjęcia gościu.
„Smak włoskiej edukacji zawodowej” o numerze 2022-1-PL01-KA122-VET-000078142 realizowanego na zasadach Programu Erasmus+ w ramach projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego” finansowanego ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego. uczniowie podczas praktyk zagranicznych

uczniowie podczas praktyk

Dzień V zagranicznej mobilności – 12.04.2024 - Piątek

Półmetek zagranicznych praktyk zawodowych już za naszą młodzieżą. Przyszedł czas na pierwsze podsumowania, ale także na rozpoczęcie głównych elementów programu edukacyjno-kulturowego, które już jutro i pojutrze!
Młodzież kontynuowała pracę na dotychczasowych stanowiskach, utrwalając zdobytą wiedzę oraz umiejętności. Należy podkreślić, że z dnia na dzień radzą sobie oni coraz lepiej, przejawiając coraz więcej samodzielności oraz kreatywności w wykonywaniu zleconych zadań, czym pozytywnie zaskakują pracodawców.
Późnym popołudniem młodzież udała się do Padwy, gdzie w towarzystwie przewodnika mieli okazję zwiedzić Bazylikę Świętego Antoniego. Widzieli także Uniwersytet w Padwie, Palazzo della Ragione czy Pratto della Valle.
„Smak włoskiej edukacji zawodowej” o numerze 2022-1-PL01-KA122-VET-000078142 realizowanego na zasadach Programu Erasmus+ w ramach projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego” finansowanego ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego.

uczniowie podczas praktykuczniowie podczas praktyk

Dzień VI zagranicznej mobilności – 13.04.2024 - Sobota

Pierwszy dzień weekendu już za naszą młodzieżą, która przebywa na zagranicznej mobilności we Włoszech. Oznacza to również nic innego jak realizację głównych elementów programu edukacyjno-kulturowego. Dzisiaj na tapecie Werona oraz miejscowość Sirmione nad Jeziorem Garda.
Werona przywitała naszych uczniów pięknym, gorącym słońcem i tłumem ludzi, którzy korzystając z pogody przybyli do miasta zakochanych, aby podziwiać jego uroki. Uroki budzące zachwyt wszystkich turystów. W trakcie zwiedzania z przewodnikiem oraz czasu wolnego uczniowie mieli okazje zobaczyć wszystkie najważniejsze zabytki – Amfiteatr z czasów rzymskich, Piazza Bra, Piazza della Erbe i wiele innych.
Druga część wycieczki to wyjazd nad malownicze Jezioro Garda, które wraz z Jeziorem Como stanowią główne, tego typu atrakcje północnych Włoch. Będąc w miejscowości Sirmione uczniowie zjedli pyszne lody, z których zresztą ta miejscowość słynie, a także zwiedzili to urokliwe miasteczko.
„Smak włoskiej edukacji zawodowej” o numerze 2022-1-PL01-KA122-VET-000078142 realizowanego na zasadach Programu Erasmus+ w ramach projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego” finansowanego ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego.

uczniowie podczas praktyk

uczniowie podczas praktyk

Dzień VII zagranicznej mobilności – 14.04.2024 - Niedziela

Drugi dzień weekendu przyniósł naszej młodzieży jeszcze więcej wrażeń niż poprzedni. To za sprawą wyjazdu do Wenecji, czyli chyba najpopularniejszego włoskiego miasta, obleganego corocznie przez miliony turystów z całego świata.
Podczas spaceru z przewodnikiem uczniowie mogli zobaczyć główne zabytki tego pięknego miasta, a także dowiedzieć się o ich historii. Dużym walorem wycieczki była także możliwość poznania specyfiki funkcjonowania w Wenecji z punktu widzenia „lokalsów”, o którym opowiedziała Pani przewodnik.
Dużo można by o tym pisać, ale chyba lepiej to zobaczyć, także zapraszamy do obejrzenia zdjęć!
„Smak włoskiej edukacji zawodowej” o numerze 2022-1-PL01-KA122-VET-000078142 realizowanego na zasadach Programu Erasmus+ w ramach projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego” finansowanego ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego.

uczniowie podczas praktyk

uczniowie podczas praktyk

Dzień VIII zagranicznej mobilności – 15.04.2024 - Poniedziałek

Poniedziałek oznacza powrót do praktyk zawodowych po weekendzie pełnym wrażeń i kulturowych doświadczeń!
Technicy Hotelarstwa przygotowywali bufet śniadaniowy, a także obsługiwali gości hotelowej restauracji. Dbali także o porządek i odpowiedni układ bielizny i zastawy stołowej. Wykonywali także zadania związane z pracą na barze oraz utrzymywaniem czystości w częściach wspólnych hotelu.
Technicy Żywienia i Usług Gastronomicznych zajmowali się obróbką wstępną produktów i surowców, a także sporządzaniem oraz ekspedycją potraw, a także napojów z różnych surowców i półproduktów. Wykonywali także zadania związane z obsługą kelnerską gości i przygotowywaniem bufetu.
„Smak włoskiej edukacji zawodowej” o numerze 2022-1-PL01-KA122-VET-000078142 realizowanego na zasadach Programu Erasmus+ w ramach projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego” finansowanego ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego.

"uczniowieuczniowie podczas praktyk

Dzień IX zagranicznej mobilności – 16.04.2024 - Wtorek

Kolejny dzień praktyk zawodowych już za naszą młodzieżą! Technicy Hotelarstwa kontynuowali zadania rozpoczęte w dniu poprzednim utrwalając wiedzę oraz umiejętności.
Technicy Żywienia i Usług Gastronomicznych stosowali receptury gastronomiczne oraz dobierali produkty i składniki do zleconych potraw i napojów.  Zajmowali się także sporządzaniem i ekspedycją potraw oraz napojów z różnych surowców i półproduktów.
„Smak włoskiej edukacji zawodowej” o numerze 2022-1-PL01-KA122-VET-000078142 realizowanego na zasadach Programu Erasmus+ w ramach projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego” finansowanego ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego.

uczniowie podczas praktyk

uczniowie podczas praktyk

Dzień X zagranicznej mobilności – 17.04.2024 - Środa

Kolejny dzień praktyk zawodowych już za naszą młodzieżą! Technicy Hotelarstwa przygotowywali bufet śniadaniowy, a także obsługiwali gości hotelowej restauracji. Dbali także o porządek i odpowiedni układ bielizny i zastawy stołowej. Wykonywali także zadania związane z pracą na barze oraz utrzymywaniem czystości w częściach wspólnych hotelu.
Technicy Żywienia i Usług Gastronomicznych zajmowali się obróbką wstępną produktów i surowców, a także sporządzaniem oraz ekspedycją potraw, a także napojów z różnych surowców i półproduktów. Wykonywali także zadania związane z obsługą kelnerską gości i przygotowywaniem bufetu.
„Smak włoskiej edukacji zawodowej” o numerze 2022-1-PL01-KA122-VET-000078142 realizowanego na zasadach Programu Erasmus+ w ramach projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego” finansowanego ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego.

uczniowie podczas praktyk

uczniowie podczas praktyk

Dzień XI zagranicznej mobilności – 18.04.2024 - Czwartek

Kolejny dzień praktyk zawodowych już za naszą młodzieżą! Nasi uczniowie dalej wytrwale pracują na różnych stanowiskach, rozwijając swoje umiejętności i wiedzę. Pracując na kuchni uczą się różnych receptur gastronomicznych, które mają okazje wdrażać w życie przygotowując potrawy, napoje czy desery, które są następnie serwowane gościom hotelowym. Pracując na serwisie uczą się oni prawidłowej obsługi gościa hotelowego, realizując jego zamówienia czy rozliczając zamówienia. Pracując na recepcji uczniowie poznają od podszewki jak funkcjonuje cały hotel, czy jak wygląda komunikacja z innymi działami hotelu. Natomiast w dziale służby pięter uczą się jak ważna jest czystość, szczególnie w wysokiej klasy hotelach, a także jak prawidłowo przygotować jednostki mieszkalne do przyjęcia gości.
Mobilność we Włoszech niewątpliwie stanowi dla wszystkich 30 uczniów duży krok na drodze ich zawodowego rozwoju, który zostanie potwierdzony przez zestawe certyfikatów projektowych…ale o tym już jutro po zakończeniu 10-dniowych praktyk zawodowych. Ależ to szybko zleciało!
Późnym popołudniem grupa udała się do miejscowości Aruqa Petrarca gdzie mieli okazję zwiedzić tą piękną średniowieczną miejscowość, ale także wziąć udział w degustacji lokalnych produktów, w tym oliwy z oliwek.
„Smak włoskiej edukacji zawodowej” o numerze 2022-1-PL01-KA122-VET-000078142 realizowanego na zasadach Programu Erasmus+ w ramach projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego” finansowanego ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego.

uczniowie podczas praktyk

uczniowie podczas praktyk

Dzień XII zagranicznej mobilności – 19.04.2024 - Piątek

Przyszedł czas na ostatni dzień roboczy tego tygodnia, a co za tym idzie, na zakończenie zagranicznych praktyk zawodowych naszych uczniów. Tego dnia uczniowie podsumowali zdobyte umiejętności oraz wiedzę poprzez prace na różnych stanowiskach i wykonywanie różnych zadań praktycznych, których celem była weryfikacja rozwoju i nabycia poszczególnych efektów kształcenia. Był to również dzień poświęcony na ewaluacje całego projektu, która była realizowana poprzez rozmowy i spotkania refleksyjne, a także ankiety ewaluacyjne. Wszyscy otrzymali także certyfikaty potwierdzające udział w projekcie, ale o tym więcej w następnym poście.
„Smak włoskiej edukacji zawodowej” o numerze 2022-1-PL01-KA122-VET-000078142 realizowanego na zasadach Programu Erasmus+ w ramach projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego” finansowanego ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego.

uczniowie podczas praktyk uczniowie podczas praktyk

Zakończenie zagranicznej mobilności we Włoszech

Wszystko co dobre w końcu musi się zakończyć i tak też było z zagraniczną mobilnością naszych uczniów, którzy realizowali program zagranicznych praktyk zawodowych oraz program edukacyjno-kulturowy.
Tak jak wspominaliśmy w poprzednim poście, w ramach zakończenia mobilności wszyscy uczniowie otrzymali certyfikaty potwierdzające udział w projekcie oraz nabycie efektów kształcenia. Będzie to duży atut uczestników projektu, którzy te dokumenty będą mogli załączyć do swojego CV i pochwalić się zagranicznym doświadczeniem.
Sama mobilność była dla wszystkich uczestników fantastycznym doświadczeniem – pełnym pozytywnych emocji, niezapomnianych momentów, nowych przyjaźni, ale przede wszystkim wytężonej pracy, która odbywała się w przyjaznej atmosferze, sprzyjającej rozwojowi osobistemu uczniów.
„Smak włoskiej edukacji zawodowej” o numerze 2022-1-PL01-KA122-VET-000078142 realizowanego na zasadach Programu Erasmus+ w ramach projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego” finansowanego ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego.

czniowie z dyplomami

uczniowie z dyplomami

 

 

 

"Tydzień kuchni greckiej” w naszej szkole stanowił podsumowanie zrealizowanego Projektu praktyk wakacyjnych w Grecji Erasmus. Uczniowie klas trzecich pod kierunkiem nauczycieli technologów przygotowali potrawy kuchni greckiej, które degustowali nauczyciele i uczniowie naszej szkoły.

 

W niedzielę 19 września 2021 druga grupa uczniów – 30 osób z klas 3dp, 3ep oraz 3ph, biorących udział w projekcie POWERVET „ Doświadczenie i pasja to klucz do sukcesu” rozpoczęła swoją wielką grecką przygodę….
Wyjeżdżającą młodzież pożegnali : pani dyrektor Anna Chylińska, koordynator projektu p. Dobrosława Kowalska  oraz licznie zgromadzeni rodzice. Opiekunami grupy są p. Agnieszka Gapska oraz p. Tomasz Ładziak.
Przez dwa tygodnie uczniowie będą odbywać zagraniczne praktyki zawodowe w hotelu Posejdon Palace ( Leptokarya) , jak również wybiorą się na wycieczki i spotkania z kulturą grecką. Aby na bieżąco śledzić wydarzenia zapraszamy na nasz szkolny profil facebookowy.

On Sunday  19th September, 2021 the second group of students – 30 people from classes 3dp, 3ep and 3hp taking part in the POWERVET project “ Experience and passion are the key to success” started their great Greek adventure…..
School headteacher : Ms Anna Chylińska, project coordinator :Ms Dobrosława Kowalska  together with numerously gathered parents waved participants goodbye. The group leaders are : Agnieszka Gapska and Mr Tomasz Ładziak.
For two weeks our students will serve vocational internship abroad in Poseidon Palace hotel ( Leptokarya) and also go on trips to meet Greek culture. To follow the latest activities , please visit our school Facebook.

 

  

17 lipca 2021 powróciła do Warszawy pierwsza grupa uczniów naszej szkoły – 30 osób z klas 2d, 2e oraz 2h biorących udział w projekcie POWERVET „ Doświadczenie i pasja to klucz do sukcesu”. Przez dwa tygodnie uczniowie uczestniczyli w zagranicznych praktykach zawodowych w Grecji, które odbywały się w hotelu Posejdon Palace w Leptokarji. Opiekunami uczniów byli Pani Jadwiga Stachurska oraz Pan Arkadiusz Butor.
Młodzież miała możliwość zdobycia nowych doświadczeń zawodowych oraz umiejętności pracy poza granicami Polski. Uczniowie pracowali na różnych stanowiskach takich jak : służba pięter, obsługa pralni, obsługa gości w restauracji podczas śnadań i kolacji , w tawernie podczas lunchu oraz w kuchni hotelowej. 16 lipca odbyło się uroczyste zakończenie praktyk – wszyscy uczestnicy otrzymali certyfikaty. Pobyt w Grecji to nie tylko praktyki zawodowe w hotelu , ale również bogaty program kulturowy: zwiedzanie Meteorów – wiszących na skałach klasztorów , Saloników – drugiego co do wielkości miasta w Grecji , rejs promem na wyspę Skiathos oraz wizyta w winiarni czy na lokalnym targu na pewno na długo pozostaną w pamięci naszych uczniów. Projekt umożliwił uczestnikom nie tylko zdobycie nowych umiejętności zawodowych i językowych ale także poznanie śródziemnomorskiej kultury. Pełen przebieg mobilności wraz z licznymi zdjęciami jest dostępny na szkolnej stronie facebookowej.

On Saturday  17th July, 2021 the first group of students – 30 people from classes 2d, 2e and  2h taking part in the POWERVET project “ Experience and passion are the key to success” came back to Warsaw. For two weeks they were serving vocational internship abroad in Poseidon Palace hotel in Leptokarya. The group leaders were : Ms Jadwiga Stachurska and Mr Arkadiusz Butor.
Young people took advantage of gaining new vocational experience and  the skill of working outside Poland. Our students were working in various positions such as : housekeeping, laundry , serving hotel guests in the restaurant during breakfasts and suppers, serving guests in the tavern at lunchtime and in the hotel kitchen. On the 16 th July – the last day of internship all the participants were awarded certificates.
Staying in Greece  did not only mean serving internship in the hotel but also participating in a rich cultural programme: visiting Meteors – monasteries hanging on the rocks , Thessaloniki – the second biggest city in Greece , a ferry cruise to Skiathos island and the visit in the winery or a local market. These excursions will surely be remembered for a long time by our students. The project enabled young people not only to gain new vocational and language skills but also to get familiar with Mediterranean culture. To learn more about this mobility and see numerous photos – visit our school facebook. 

 

W niedzielę rano 7 lipca 2021 pierwsza grupa uczniów – 30 osób z klas 2d, 2e oraz 2h , biorących udział w projekcie POWERVET „ Doświadczenie i pasja to klucz do sukcesu” rozpoczęła swoją wielką grecką przygodę….
Wyjeżdżającą młodzież pożegnali : pani dyrektor Anna Chylińska, koordynatorzy projektu p. Dobrosława Kowalska i p. Anna Obrycka oraz licznie zgromadzeni rodzice. Opiekunami grupy są p. Jadwiga Stachurska oraz p. Arkadiusz Butor.
Przez dwa tygodnie uczniowie będą odbywać zagraniczne praktyki zawodowe w hotelu Posejdon Palace ( Leptokarya) , jak również wybiorą się na wycieczki i spotkania z kulturą grecką. Na pewno nie zabraknie czasu na relaks na plaży i odpoczynek…. Aby na bieżąco śledzić wydarzenia zapraszamy na nasz szkolny profil facebookowy.

On Sunday  morning 7th July, 2021 the first group of students – 30 people from classes 2d, 2e and  2h taking part in the POWERVET project “ Experience and passion are the key to success” started their great Greek adventure…..
School headteacher: Ms Anna Chylińska, project coordinators :Ms Dobrosława Kowalska and Ms Anna Obrycka  together with numerously gathered parents waved participants goodbye. The group leaders are : Ms Jadwiga Stachurska and Mr Arkadiusz Butor.
For two weeks our students will serve vocational internship abroad in Poseidon Palace hotel ( Leptokarya) and also go on trips to meet Greek culture. For sure there will be also time for relaxing on the beach and other leisure activities. To follow the latest activities , please visit our school Facebook.