KAMIS S.A. 2009/2010
Dnia 12 października 2009r. odbyła się lekcja technologii gastronomicznej w klasie Ia oraz 3 osób z klasy Ib z przedstawicielem firmy KAMIS Panem Maciejem Wawryniukiem. Uczniowie przynieśli różne warzywa, gdyż tematem spotkania była obróbka wstępna warzyw. Na koniec zajęć odbyła się degustacja potraw sporządzonych z wcześniej rozdrobnionych warzyw z dodatkami.
KAMIS S.A. 2008/2009
Dnia 16 stycznia 2009 roku uczniowie klasy III g1 z Panią Grażyną Ładno uczestniczyli w lekcji kulinarnej zorganizowanej przez firmę KAMIS S.A.na temat wykorzystanie owoców morza w potrawach.
Uczniowie w zespołach dwuosobowych wyczarowali z krewetek, małż, kalmarów, paluszków krabowych różne potrawy min.: kolorowe sałatki, zupy, owoce morza smażone w cieście, paszteciki z ciasta francuskiego.
Prezentacje kulinarne różnorodnie tematycznie pod czujnym okiem profesjonalisty Macieja Wawryniuka mają swoją kontynuację w roku szkolnym 2008/2009. Młodzież ma możliwość aktywnego brania udziału w zajęciach, poznać wszystkie tajniki kuchni od surowców po różne metody obróbki i sposoby prezentacji.
KAMIS S.A. 2007/2008
Dzięki uprzejmości firmy KAMIS S.A. uczniowie naszej szkoły w roku 2007/2008 mieli możliwość doskonalić swoje umiejętności teoretyczne na temat ŚWIATA PRZYPRAW jak i praktyczne, pod kierunkiem Jacka Petryki.
Klasy pierwsze mają zajęcia w szkole. Starsze klasy jeżdżą do firmy gdzie znajduje się wspaniałe studio kulinarne. Uczniowie przygotowując samodzielnie potrawy, uczą się dobierać do nich przyprawy. Najbardziej zainteresowani maja możliwość skorzystania z propozycji przygotowywania ich do różnych konkursów kulinarnych oczywiście pod barwami KAMIS PRZYPRAWY S.A.
Jest to wielka szansa nie tylko dla uczniów, ale też dla szkoły
WIELKIE DZIĘKI DLA DYREKTORA FIRMY I SZEROKIE UKŁONY DLA PANA JACKA PETRYKI.
Klasa 3g
Klasa 2k1