Prezentacje hoteli 2011/2012
Hyatt
W dniu 11 kwietnia 2012r. gościliśmy w naszej szkole Dyrektora Generalnego HYATT REGENCY WARSAW Pana Heddo Siebs oraz Dyrektor Zasobów Ludzkich Panią Małgorzatę Bernat, którzy przybliżyli uczniom Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Hotel i firmę Hyatt jako pracodawcę.
Staffer Hospitality
W dniu 29.09.2011r. odbyło się dla uczniów klas 4h, 4h1, 4g, 4g1 spotkanie z pracownikami firmy Staffer Hospitality.
Staffer Hospitality jest dostawcą usług outsourcingu pracowników dla przemysłu hotelarskiego.
Aby usprawnić proces zaopatrywania w obsadę pracowniczą, Staffer Hospitality stworzyła i udostępniła system online służący do zarządzania m.in. harmonogramami pracy.
Prezentacje hoteli 2002/2003
Wizyta Szefa Kuchni HAYAT
W dniach 25-27 listopada 2002 roku w szkole odbył się kurs kuchni włoskiej, zorganizowany przez Włoski Instytut Handlu Zagranicznego-Agenda Rządowa ICE. Udział w kursie brało 30 uczniów z klas technikum gastronomicznego, hotelarskiego i spożywczego. Każdego dnia przed kursem gotowania odbywał się wykład prowadzony przez Tessę Capponi Borawską.
Pokaz prowadził Fabio Brambilla, który nie tylko okazał się mistrzem kuchni ale także wspaniałym mistrzem. Przekazał on uczniom wiele ciekawostek na temat gotowania, przez co wzbudził duże zainteresowanie wśród młodzieży.