Turniej na "Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz" 2022 // Tournament for "The best student in the chef profession" 2022
W dniu 18.02.2022r. uczeń klasy 3ap, Dominik Popiel wziął udział w wojewódzkim etapie „V Turnieju Na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.” Konkurs odbył się w Zespole Szkół Gastronomicznych przy ul. Poznańskiej. Tematem przewodnim turnieju była kuchnia śląska. Uczniowie z województwa mazowieckiego musieli uporać się z dwoma zadaniami. Teoretycznym i praktycznym. Dominiki zdobył III miejsce, a w części praktycznej przygotował: policzki wieprzowe w sosie żurowkowym z modrą kapustą i kluskami śląskim. Składamy serdeczne gratulacje.
On February 18, 2022, a student of class 3ap, Dominik Popiel took part in the provincial stage of the 5th Edition of the Best Student Chef Competition. It was held at the Catering School in Poznańska Street. The main topic of the competition was Silesian cuisine. Students from the Mazowieckie Voivodeship had to deal with two tasks -theoretical and practical. Dominik won the third place, and in the practical part he prepared: pork cheeks in cranberry sauce with red cabbage and Silesian dumplings. Congratulations!
Turniej na "Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz" 2020 // Tournament for "The best student in the chef profession" 2020
Uczennica klasy 3ca- Julia Kalbarczyk reprezentowała naszą szkołę w Turnieju na Najlepszego Uczenia w Zawodzie Kucharz. Tematem tegorocznych zmagań był „Królik w roli głównej”. Turniej składał się z części teoretycznej oraz praktycznej w czasie której uczestnicy mieli za zadanie wykonać przystawkę oraz danie główne. Jako przystawkę Julia podała wątróbkę duszoną w czerwonym winie, serwowaną z grillowanym ananasem i dipem ananasowym z curry. Danie główne składało się ze skoków z królika zawiniętych w plastry boczku, pieczonych w warzywach i białym winie. Mięso podane zostało z pietruszkowym kaszotto. W eliminacjach okręgowych Julia zajęła III miejsce.
//
A student of the 3rd class, Julia Kalbarczyk, represented our school in the Best Student Chef Competition. The topic of this year's struggle was "Rabbit in the lead role". The competition consisted of a theoretical and a practical part, during which the participants were asked to make a starter and a main course. For the starter, Julia served liver stewed in red wine, served with grilled pineapple and pineapple curry dip. The main course consisted of rabbit wrapped in slices of bacon, baked with vegetables and white wine. The meat was served with parsley kashotto. Julia took third place in the district stage.
Turniej na "Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz" 2019 // Tournament for "The best student in the chef profession" 2019
Uczeń klasy 3a Dariusz Strykowski reprezentował naszą szkołę na okręgowych eliminacjach konkursu „Najlepszy Uczeń w zawodzie Kucharz”. Tematem wiodącym tegorocznych zmagań były wariacje dotyczące wieprzowiny. Darek niestety nie przeszedł do kolejnego etapu, ale w czasie przygotowań i konkursu wykazał się dużą wiedzą i zaangażowaniem.
//
Dariusz Strykowski from class 3a represented our school at preliminaries to the district stage of the contest for “The Best Student in the Chef Profession”. The main topic of this year's struggle was pork . Unfortunately, Darek did not manage to qualify to the next stage but during the preparations and the competition he showed great knowledge and commitment.
Turniej na "Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz" 2018 // Tournament for "The best student in the chef profession" 2018
Dnia 31.01.2018r w Zespole Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego ul. Poznańska 6/8 odbył się I Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz – etap okręgowy, który składał się z części pisemnej i praktycznej. Naszą szkołę reprezentował Jakub Podołowski z klasy 3a przygotowywany do konkursu przez panią Monikę Różycką.
Zajął on II miejsce i uzyskał minimum punktowe uprawniające do uczestnictwa w następnym etapie rywalizacji - ogólnopolskim. Bardzo się cieszymy i gratulujemy sukcesu.
//
On 31st January 2018 in E.Pijanowski Catering School at Poznanska street, Tournament for the best student in the chef profession took place. It consisted of 2 parts - written and practical. Our school was represented by Jakub Podołowski from class 3a, prepared by Ms M. Rózycka. He took 2nd place and got minimum points to be able to take part in the next stage. Congratulations!