"na Majdańskiej" fajnie jest
W pracowniach gastronomicznych uczniowie przygotowują potrawy z różnych surowców, między innymi z warzyw, mięsa, drobiu, ryb, nabiału. Sporządzają zimne i gorące przekąski, zupy, dania zasadnicze, desery, ciasta i torty. Młodzież ćwiczy umiejętności w zakresie obróbki wstępnej i cieplnej surowców, poznaje różne zasady receptury i techniki wykonywania potraw.
Szczególna uwaga zwracana jest na estetyczne i atrakcyjne podanie potrawy z uwzględnieniem charakteru przyjęcia i najnowszych trendów w gastronomii. W ramach przygotowania stołu - bufetu młodzież sporządza np. różne sałatki, potrawy z mięs lub ryb w galarecie, zimne sałatki, tartinki, kanapki dekoracyjne, koreczki, wszystkie pięknie udekorowane, budzące zachwyt konsumenta.
Odpowiedzi znajdziesz na: TikToku (proszę klikać na poniższe zdania)
Idźcie na gastro
Przygotowania do konkursu Monin Cup Junior