"Soft Drink"

Szkolny Konkurs Barmański „Soft Drink” 2015/2016 // Bartender School Competition "Soft Drink" 2015/2016

W dniu 10 czerwca 2016 roku w Zespole Szkół Techniczno-Zawodowych im. inż. Czesława Nowaka w Radzyminie odbył się II Międzyszkolny Konkurs Barmański „Soft Drink”. Celem konkursu było rozpowszechnianie sztuki barmańskiej wśród uczniów techników o profilu gastronomiczno-hotelarskim. Każdy z uczestników miał w pierwszej części wykonać swojego „soft drinka” w dwóch porcjach, natomiast w drugiej części przechodziło trzech najlepszych uczniów.
Oceniany był wygląd dekoracji, smak kompozycji składników oraz technika wykonania. Głównym sędzią był Jerzy Czapla długotrwały barman, a obecnie szkoleniowiec młodego pokolenia adeptów sztuki barmańskiej.
Naszą szkołę reprezentowała uczennica Klaudia Korbuszewska z klasy III H, która otrzymała wyróżnienie za udział w konkursie.

//

On 10th June 2016 II Bartender School Competition "Soft Drink" took place in the Czesław Nowak Secondary and Vocational School Complex in Radzymin. The aim of the competition was to polpularize the art of bartending among students of catering - hospitality profile. Each participant had to perform his soft drink in two portions and after that 3 best students passed to the second part of the competition.
The decoration, flavor, composition of ingredients and technique of performing the drink were evaluated. The main judge was Jerzy Czapla, an experienced bartender and now coach of the young bartender students.
Our school was represented by Klaudia Korbuszewska 3h who received award for participating in the competition.



Szkolny Konkurs Barmański „Soft Drink” 2014/2015 // Bartender School Competition "Soft Drink" 2014/2015

W dniu 06 marca 2015 roku w Zespole Szkół Terenów Zielonych odbył się Szkolny Konkurs Barmański „Soft Drink”. Celem konkursu było rozpowszechnianie sztuki barmańskiej wśród uczniów techników o profilu gastronomiczno-hotelarskim. Każdy z uczestników miał w pierwszej części wykonać swojego „soft drinka” w dwóch porcjach, natomiast w drugiej części przechodziło trzech najlepszych uczniów.
Oceniany był wygląd dekoracji, smak kompozycji składników oraz technika wykonania. Głównym sędzią był Jerzy Czapla długotrwały barman a obecnie szkoleniowiec młodego pokolenia adeptów sztuki barmańskiej.
Naszą szkołę reprezentowała uczennica Zuzanna Romanowska z klasy III H wraz z opiekunem Panem Arkadiuszem Butor zajmując I miejsce w konkursie.

//

On 6th March 2015 Bartender School Competition "Soft Drink" took place in the Green Areas School. The purpose of the competition was to popularize bartending among students of cooking - hospitality schools. Each of the participants had to make its own "soft drink" in two portions, and next, the 3 best students moved on to the second stage.
The decoration, flavor composition of ingredients and the way of preparing were evaluated. Jerzy Czapla, bartender, now trainer, was the main judge in the competition. Zuzanna Romanowska IIIh was representing our school. She was present with her teacher Mr Arkadiusz Butor and she won the competition, ranking on the 1st place.