Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2011
W dniu 08.03.2011r. odbył się finał Ogólnopolskiego konkursu "Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2011". Dominik Kowalczyk zajął I Miejsce.
W dniu 26 stycznia 2011 r. odbyła się półfinał VII edycji ogólnopolskiego konkursu ”Młody kreator sztuki kulinarnej 2011”. Braliśmy zawsze udział i wiele razy z sukcesem.
Spośród ponad 200 zgłoszeń do konkursu zakwalifikowało się 26 uczniów, w tym 2 z naszej szkoły jaklo jedyni z Warszawskich szkól:
1.Dominik Kowalczyk – IV G
2.Sebastian Bablich – II K
Dominik Kowalczyk przeszedł do FINAŁU, który odbędzie się 8 marca 2011r.
Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2010
W dniu 10 marca 2010 w Poznaniu w Centrum Kulinarnym Foodsolutions firmy Unilever Polska odbył się finał VI edycji Ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2010”.
W konkursie którego tematem były „Frykasy z polędwiczki wieprzowej i kurczaka w wybornym towarzystwie ziół” wzięli udział uczniowie naszej szkoły: Mateusz Wichrowski z kl. IV g1 i Daniel Makulski z kl. II k.
W finale 12 uczestników z całej Polski przygotowywało w ciągu 1,5 godziny według własnej receptury po 6 porcji dania głównego, z wykorzystaniem polędwiczki wieprzowej, dowolnego elementu tuszki kurczaka, minimum jednego rodzaju Primerby Knorr i Marynaty Premium Knorr oraz dowolnego rodzaju sera pleśniowego.
I miejsce - Mateusz Wichrowski kl. IV g1
IV miejsce - Daniel Makulski kl. II k
W dniu 15, 16 lutego 2010 roku w siedzibie firmy Unilever Foodsolutions w Poznaniu przy ulicy Bałtyckiej odbył się półfinał VI edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2010. Tematem konkursu było danie zasadnicze z zastosowaniem polędwiczki wieprzowej, kurczaka, sera pleśniowego i ziół. Do półfinału z naszej szkoły zakwalifikowali się Mateusz Wichrowski z klasy IV G1, Dominik Kowalczyk z klasy III G i Daniel Makulski z klasy II K1.
Do finału, który odbędzie się w Poznaniu w dniach 09, 10 marca 2010r. zakwalifikowali się Mateusz Wichrowski i Daniel Makulski.
Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2008
Gratulujemy: w półfinałach konkursu „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2008”, które odbyły się w Poznaniu Adam Frelak z klasy III g, przygotowywany przez Panią profesor Annę Chylińską, zakwalifikował się do finału. Z naszej szkoły starował również Patryk Suchenek z klasy IIg, którego przygotowywała Pani profesor Weronika Barańska.
Sam udział w konkursie był dużym wyróżnieniem.
Do Poznania na półfinały wybrano zaledwie 24 uczniów spośród 175 zgłoszonych z całej Polski, do finału zakwalifikował się 12 osób. Aby wykazać się kulinarnymi umiejętnościami, mieliśmy półtorej godziny czasu, było trochę tremy, bo komisja bacznie nas obserwowała, zapamiętywała błędy oraz oprawnie wykonane czynności.
Temat Danie główne z kaczki wykorzystaniem podrobów drobiowych okazał się ciekawy dodaje Adam Frelak –Ja wymyśliłem że ta kaczka konkursowa będzie taką dziwaczką z popularnego wierszyka. Nafaszerowałem ją musem z wątróbki, podałem z placuszkami z cukinii, przełożyłem marmoladą warzywną w akompaniamencie sosu karmelowo – jarzynowego. Brzmi to dziwacznie, co rzeczywiście dziwnie…. Słodki karmel i warzywa! Ale grunt, że smakuje, i to jak, skoro Adam przeszedł do finału. Brawo!
Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2007
Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2006
W dniu 02.03.2006 roku w Poznaniu odbył się ogólnopolski konkurs „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej”. Spośród wielu zgłoszeń z całej Polski zostały wybrane receptury w liczbie 10 w tym 2 naszych uczniów, którzy zajęli odpowiednio I Dawid i IV Kamil Baryła miejsce.
Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2005
W dniu 07.06.2005 roku w Poznaniu odbył się ogólnopolski konkurs „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej”. Spośród wielu zgłoszeń z całej Polski zostały wybrane receptury w liczbie 10 w tym 2 naszych uczniów, którzy zajęli odpowiednio II Ewelina Dziubras i IV Krystian Woźniak miejsce.