TROPHEE MILLE - POLSKA 2025
Finał konkursu Trophée Mille Polska 2025 już za nami! Był to dzień pełen przygody, przeplatany radością i nutą stresu. Od rana uczniowie Zuzanna Żak z klasy 5Dp i Aleksander Szymczak z klasy 4Dp przygotowywali się do konkursu, szykując swoje stanowisko.
Punktualnie o 11:10 przyszedł czas na rozpoczęcie prac konkursowych. Uczniowie mieli 3h na przygotowanie 8 porcji dania słonego z piersi z kaczki, grzybów leśnych i regionalnego surowca (użyto jabłko grójeckie oraz 30 min więcej na przygotowanie 8 porcji deseru na bazie kawy Lavazza, świeżego owocu cytrusowego i ciasta kruchego.
Nie udało się co prawda zdobyć podium, ale jesteśmy bardzo zadowoleni z pracy młodzieży, która przygotowywała się pod okiem Pana Roberta Nicewicza (danie słone) i Krzysztofa Kopcińskiego (deser). Jury doceniło pracę młodych adeptów sztuki kulinarnej m.in. za kruszonkę z grzybów oraz zachwowanie czystości na stanowisku pracy przez cały czas trwania konkursu, ale jak to zwykle na takich konkursach bywa, decydują niuanse.
Uczniom i ich nauczycielom składamy serdeczne brawa za przygotowanie i wkład pracy! Jesteście wielcy! To był zaszczyt móc brać udział w takim konkursie oraz móc porozmawiać ze znamienitymi Szefami Kuchni.
The final of the Trophée Mille Poland 2025 competition is over! It was a day full of adventure, interspersed with joy and a touch of stress.
From the morning, students Zuzanna Żak from class 5Dp and Aleksander Szymczak from class 4Dp had been preparing for the competition, setting up their station. At 11:10 sharp, it was time to start the competition. The students had 3 hours to prepare 8 servings of a savory dish made with duck breast, wild mushrooms, and regional ingredients (Grojec apples were used) and 30 minutes more to prepare 8 servings of a dessert based on Lavazza coffee, fresh citrus fruit, and shortcrust pastry.
Although they did not manage to win a place on the podium, we are very pleased with the work of the young people, who prepared savory dish under the supervision of Mr. Robert Nicewicz and dessert) under the supervision of Mr. Krzysztof Kopciński .The jury appreciated the work of the young culinary arts students, among other things, for their mushroom crumble and for keeping their workstation clean throughout the competition, but as is usually the case in such competitions, it was the nuances that made the difference.
We would like to give a big round of applause to the students and their teachers for their preparation and hard work! You are great! It was an honor to participate in such a competition and to be able to talk to distinguished chefs.


_1.jpg?1762946389428)
Wraz z końcem tygodnia mamy świetną wiadomość! Zuzanna Żak z klasy 5Dp oraz Aleksander Szymczak z klasy 4Dp zakwalifikowali się do 2 etapu prestiżowego konkursu Trophee Mille. Zespół dwuosobowy składający się z kobiety i mężczyzny pod okiem Pana Roberta Nicewicza (danie słone) i Pana Krzysztofa Kopcińskiego (deser) pracowali wspólnie nad konkursowym zadaniem. Do wykonania było opracowanie receptur oraz wykonanie dania słonego i słodkiego z użyciem określonych składników wraz ze zdjęciami:
Danie słone:
- filet z kaczki firmy Cedrob
- dowolne leśne grzyby
- produkt regionalny z województwa, w którym mieszka jeden z uczestników
Danie słodkie:
- dowolna kawa Lavazza
- dowolny rodzaj świeżego owocu cytrusowego
- ciasto kruche
Uczniowie pod wodzą trenerów zaprezentowali wysoki poziom umiejętności, które będą mogli pokazać podczas finału podczas Targów Horeca w Krakowie, mając 3h30min na wykonanie 8 porcji dania słonego i deseru. Zwycięski zespół biorący udział w finale Trophee Mille Polska będzie reprezentował Nasz kraj w Trophee Mille International w Reims we Francji. Trzymamy kciuki za uczestników i ich trenerów!
TROPHEE MILLE - POLAND 2025
As the week draws to a close, we have some great news! Zuzanna Żak from class 5Dp and Aleksander Szymczak from class 4Dp have qualified for the second stage of the prestigious Trophee Mille competition. The two-person team, consisting of a woman and a man, under the supervision of Mr Robert Nicewicz (savoury dish) and Mr Krzysztof Kopciński (dessert) worked together on the competition task.
The task was to develop recipes and prepare a savoury and sweet dish using specific ingredients, accompanied by photographs:
Savoury dish:
- Cedrob duck fillet
- any wild mushrooms
- a regional product from the province where one of the participants lives
Sweet dish:
- any Lavazza coffee
- any type of fresh citrus fruit
- shortcrust pastry
Under the guidance of their coaches, the students demonstrated a high level of skill, which they will be able to showcase during the final at the Horeca Fair in Krakow, where they will have 3 hours and 30 minutes to prepare 8 portions of a savoury dish and a dessert. The winning team participating in the Trophee Mille Polska finals will represent our country at the Trophee Mille International in Reims, France. We are keeping our fingers crossed for the participants and their trainers!























